Hazır beton üretimi ise dünyada ilk kez yirminci yüzyıl başında (1903) Almanya'da ortaya çıkmış, sonraki birkaç yıl içerisinde de ABD'de görülmeye başlamıştır.
1914 yılında beton taşıma amaçlı transmikser aracı Amerika'da geliştirilmiştir. Transmikserin hemen ardından Alman mühendisler betonun mikserden kullanım alanına pompalanması amacıyla 1927 yılında 'Beton harç iletme pompası' aracının patentini almışlar.
Özellikle savaş yıllarından sonra, bazıları bugün faaliyette olan pek çok hazır beton firması kurulmuştur. Sonraki yıllarda hazır betonun yapıların temel inşaat malzemesi olarak benimsenip yaygınlaşması uzun sürmemiş, kısa zamanda pek çok ülkede hazır beton üretilip kullanıma sunulmuştur.
1967 yılında Aksaray'da inşaat ve emlak sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Bulunduğu bölgede inşa ettiği projelerle ilişkide bulunuduğu kesimlerin güvenini kazanan Emin A.Ş kurumsal yapısıyla bu başarısını devam ettirmektedir.
Konut, işyeri endüstriyel yapılar, yol ve köprü, su deposu, içme suyu hattı gibi pek çok bina inşa eden Emin A.Ş her türlü yapıyı başarıyla tamamlayabileceğini ispatı olan zengin bir portföye sahiptir.
Emin inşaat A.Ş. madencilik sektörüne 1993 yılı itibarı ile Aksaray ili Genç Osman mevkiinde taş ocağı tesislerini faaliyete geçirerek girmiş bulunmaktadır.
Üretilen agrega hazır beton üretiminde, yol yapımında, alt temel malzemesi ve dolgu malzemesi olarak, kendi hazır beton tesislerinde ve taahhüt işlerinde ihtiyacımızı karşılamakta ve aynı zamanda piyasaya satışı da yapılmaktadır.
Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kalker İşletme Ruhsatlı ve izinli olarak agrega üretimi yapan taş ocağı,
Aksaray ili merkezine en yakın konumda(5km) agrega üreten taş ocağıdır.
Taş ocağında bulunan saatte 300 ton üretim kapasiteli darbeli kırıcılı konkasör ile;
Pomza, volkanik lavların hızla soğuması sonrasında, süngerimsi bir yapıda meyadana gelen bol gözenekli bir materyaldir.
Pomza tek başına, özellikle killi topraklarda drenajı düzenlemekte ve köklerin gelişimini iyileştirmekte Sahip olduğu gözenekler, sıkı toprağın gevşemesine ve havalanmasına yardımcı olurken, bitki kökünün gelişimini olumlu etkiler.kullanılmaktadır Pomza, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle tarımsal kullanımda eşsiz yararlar sağlamaktadır.
İnşaat alanında tesviye şapı, duvar örme harcı ve dolgu malzemesi olarak kullanılır. Şapın uygulanacağı bölgeye göre farklı kalınlıkta uygulanması gerekebilir. Bina yapılırken klasik şap uygulandığında, 1750 kg gelen yoğunluk, pomza ile 1100 kg’a düşer ve bina yükü azalmış olur.
Yangın tehlikesine karşı dayanıklı bir materyaldir; koruma sağlar. Gözenekli yapısından dolayı, ısı yoğunluğunu bünyesinde toplar ve en azami seviyede salınım gerçekleştirir.
· Hafif bir malzeme olduğu için bina yükünü azaltır.
· Isı ve ses yalıtımı sağlar.
· Yangından yalıtım yapar.
· Hafif bir materyaldir ancak, sağlam bir yapısı vardır.
· Uygulaması rahat, yapışma kalitesi yüksektir.
Pomza birçok ülkede, suyu uzun süre bünyesinde muhafaza edebilme ve toprağı nemli tutabilme özelliği sebebiyle, kuraklığa çare olarak kullanılan bir yöntemdir.
Isı izolasyonu sağlar. pomzanın gözenekli yapısı, yağmur suyunu bünyesinde tuttuğundan, yağış sonrası karşılaşılan kök çürümesine rastlanmaz.